Publisert  
6/2/2019

Hjemme på fjellet

Roger og Elin Federici har kjøpt hytte ved Hovden Fjellstoge. Ikke bare er de fornøyd med selve hyttekjøpet – de elsker også omgivelsene!

Latteren sitter løst i stua hos Federici på fjellet. Og det tar ikke lang tid før vi forstår hvorfor dette aktive paret falt for nettopp dette stedet når ny hytte skulle kjøpes.

«Siden dette ikke var vår første vinterhytte, var vi ganske bestemt på hva vi ønsket», forteller Roger. Han og kona Elin begynte sitt hytteliv på Bortelid for mange år siden. Deretter ble det en god periode på Brokke – som sammen med Bortelid var hytter familien og han selv hadde utført mye på. «Vi tilhører på mange måter selvbygger-generasjonen, som liker å utføre mye selv. På den måten får man alltid akkurat den løsningen man selv ønsker».

Elin nyter gode skiturer

Var det samme tilfellet her på Hovden?

«Absolutt! Siden vi har vært gjennom prosessen rundt hyttebygging tidligere, var vi veldig opptatt av å tilpasse hytta til vårt bruk og våre behov. Her har utbygger God Driv og byggmesterne vært både imøtekommende og lydhøre for våre innspill, slik at løsningen vi har endt på tilfredsstiller våre drømmer om hyttelivet på fjellet», forteller Roger.

For hytte handler ikke bare om å ha det fint – det skal fungere i praksis.

«Selv om vi elsker å være ute, er selvsagt kosen når vi er tilbake på hytta veldig viktig. Hytta vår er praktisk tilrettelagt med 4 soverom og lagringsplass til alt av utstyr. Samtidig utgjør stua og kjøkkenet selve hjertet av hytta, hvor vi også bruker mest tid. Når det brenner godt i peisen, og det samtidig blåser høylydt ute – da koser vi oss ordentlig», forteller Elin og Roger.

Fyr i peisen og hyggelige måltider står sentralt i hyttekosen
Fyr i peisen og hyggelige måltider står sentralt i hyttekosen

Hva er det med akkurat denne plassen som har gjort at dere valgte hytte her?

«Etter at vi solgte hytta vår på Brokke, kom fort savnet etter et sted på fjellet for utfoldelse og påfyll. Vi er veldig glade i livet utendørs, og ønsket at nærheten til naturen skulle være fremtredende. Da falt disse hyttene ved Hovden Fjellstoge umiddelbart i smak», kommer det fra Elin.

Og dere er over snittet aktive?

«Vi er vel bare glade i å utfolde oss, men det finnes sikkert de som mener vi gaper over vel mye», kommer det lattermildt fra Roger. Han ramser raskt opp noen av aktivitetene de liker å gjøre. «Vi er glade i å gå på ski – enten skiene er smale eller brede. I tillegg er vi glad i å gå turer til fots hele året, samt å sykle, bade, fiske og jakte m.m.. Samtidig er det neppe en hemmelighet at Hovden er et skikkelig multe-eldorado – noe kona Elin er en veldig opptatt av.  «Det er ikke alltid enkelt å ferdes på fjellet med Elin, får når hun får los på multene – er hun helt i sin egen verden» forteller Roger med et smil. Elin ler godt – beskrivelsen passer godt – multe sesong er nærmest for høytid å regne. Men hun er så vidt ikke alene om å falle pladask for mulighetene. For ektemannen Roger er en ivrig bader i elva som renner om lag 20 meter unna terrassen, de gangene han ikke befinner seg på elvebredden på jakt etter stor-ørreten. «Du må nesten få med, at stor-ørreten fortsatt ikke har vist seg for meg. Men dersom den finnes, skal jeg love deg at den lever farlig» sier Roger – tydelig inspirert av utfordringen.

Hovden med magisk førvinterlys
Høstutsikt fra Hovdenuten
Moltetur er høytid for Elin
Roger tester badetemperaturen i elva utenfor
Rikelig med bodplass setter Roger og Elin pris på
Elin ved Hartevatn

Hvilken tid på året er favorittårstiden?

«Det er det mange som lurer på, men for oss har året definitivt fire årstider – og vi elsker alle! Mange tenker på fjellhytte som noe man bruker høst og vinter, men for oss er både vår og sommer også perioder med store kvaliteter. Og jo mer vi bruker hytta, jo bedre investering har den vært for oss»

Hyttedrømmen er nærmere enn du tror

Roger på reinsdyrjakt

Det pensjonerte ekteparet med lang fartstid i skolen synes også det fine naboskapet har vært en veldig positiv opplevelse.

«Det å være på et hyttetun er både sosialt og hyggelig. Her er bare godt humør, og folk stiller opp for hverandre. Det skaper godt samhold og hyggelig stemning hos alle. Så må det også sies at det å ha Hovden Fjellstoge i hjertet av hyttetunet er en solid dose luksus. Restauranten der må være en av de beste matoasene man finner til fjells. Den rausheten og gjestfriheten de har der, er helt unik – og for oss et fint innslag vi kan benytte oss av når vi selv ønsker det.

Kulturtilbudet på Hovden har også vært en positiv overraskelse. Til nå har vi fått med oss både Hovdenrevy og foredrag med Lars Monsen.

Salt og pepper i skjønn omfavnelse
Salt og pepper i skjønn omfavnelse

For på fjellet hører de hjemme.

«Vi elsker livet på hytta, både alene, med barn, svigerbarn og barnebarn - eller med venner. Ikke minst at dagene her er påfyll og opplevelser enten man er ute eller inne», avslutter Roger og Elin Federici – på vei ut til neste skitur.

Book et drømmeopphold på Hovden Fjellstoge i dag!