Publisert  
28/11/2019

Fjellstoga – vertskap i verdensklasse!

Noe har skjedd på Fjellstoga. Den lyse stemmen til Ann Torill – Roy Bakkes ektemake – er byttet ut med et noe mørkere toneleie. Men det er heller ikke det eneste.

Marcin Matysik er på ingen måter ukjent på Hovden. Han kom til Hovden i 2004 første gang, og ble fullstendig forelsket i Hovden. Førsteåret som sesongarbeider på Hovden Høyfjellshotell.

«Jeg kunne ikke språket, men alle jeg jobbet med hjalp meg daglig med å lære mer om både det norske språket og den norske kulturen. Jeg digget det! Etter første sesong reiste jeg hjem til Polen – men savnet gjestfriheten og alle menneskene her. Dermed ble det retur til Hovden», forteller Marcin.

Historien etter det har vart siden.

«Ja, etter det ble jeg værende på høyfjellshotellet helt frem til det stengte i 2016 – de siste årene som driftssjef. Derfor var det ekstra spennende når telefonen fra Hovden Fjellstoge kom», forteller en fornøyd Marcin.

Marcin er ikke den eneste som er fornøyd.

«Etter at Ann Torill takket ja til nye utfordringer, visste vi at det var store sko å fylle. Samtidig – etter at ho har bidratt i 10 år her, kan det være spennende med nye impulser. Da var det moro å kunne få velge på øverste hylle», supplerer Roy Bakke.

Ja – hvorfor Marcin?

«Marcin har grunderhjerte med fokus på detaljer. Han har engasjement for hva vi skal være her på Fjellstoga, og vet hva som skaper den gode følelsen. Han bringer inn helt nye tanker – samtidig som vi fortsatt skal dyrke det vi allerede er gode på. Vi har så mange faste gjester som kommer her fordi vi er litt annerledes og dyrker den folkelige stilen. Samtidig skylder vi både alle disse og nye gjester at vi også våger å utvikle oss».

På hvilken måte ønsker du å utvikle Fjellstoga, Marcin?

«Jeg har mange idèer, men først og fremst handler det om å ivareta det gode publikum vi allerede har, og de aktiviteter vi gjør. I tillegg bygger vi mye nye senger tilknyttet Fjellstoga som vi må sørge for holder akkurat samme kvalitet som resten av våre tjenester her oppe. Bedrifter, skoler og foreninger som har behov for større overnattingsmuligheter, vil nå få et helt nytt tilbud. Vi skal ikke være hotell, men et rekreasjons- og seminartilbud utenom det vanlige. Dette har vært etterspurt i mange år, og vi vil nå åpne mer opp før større grupper både regionalt, nasjonalt og også internasjonalt».

Hvordan formidle det lokale og unike oppi det hele?

«Som følge av dette kommer vi til å styrke formidlingstilbudet vi har både med aktiviteter, matopplevelser og kultur. Styrking av det lokale samarbeidet i Setesdal blir viktigere enn noen gang – og det unike vi har med natur og opplevelser vil vi fremdyrke enda mer fremover.

Og vertskaps-makker Roy supplerer:

«Mitt hjerte ligger dypt begravd hos Fjellstoga og jeg gleder meg til å være med på reisen videre sammen med Marcin. Jeg kommer også til å bidra for Hovden som destinasjon, men skal fortsatt være vertskap og stå bak grytene på den berømte villbuffeten, ved grillen på Tjønnbrottbu og lavvoen på utsiden her – med både smil, latter og smakfulle øyeblikk», avslutter en smørblid Roy Bakke.

Hyttedrømmen er nærmere enn du tror

No items found.